Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147 или Ауди A3

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от mihailradoslavov Покажи съобщение
    ми около 8000 правя на година ... ходя на работа , карам си из града , ходя до Търново най-често и така ...
    бензин си вземи малко са ти км и няма никъв смисъл още пари за дизел да дадеш отгоре.

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
    Ако ще е бензин ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 2.0 !!! Иначе...1,6 тегаво...Хем не върви много, хем харчи колкото 2-ка...
    Слушай това момче, само полза можеш да имаш, ако някой ме пита за 147 1.6 го пращтам за съвет при него.

Ако искаш да ти кажа и чистосърдечно, ако сега трябва да си сменям колата, нямаше да си купя не Алфа, ами никаква друга, щях да си карам Аудито (то това го прави баща ми сега) и да си кътам парите за нова кола, дизел, малка, градска НОВА...ууу е друг колега с 520 2008г. се хвали 3.9 с 80км разход му дала..., тея пари дето набих в алфата за 2.5г. за чиии, са вярно, но-нова, всички екстри, върви много повече, ама за градско каране...12-14 разход газ...
    sigpic
    ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
    0889 636 093

Comment

Лошо мнение от нас няма да чуеш за Алфа, но пък и кусурите на Алфа коментираме, което ме кефи в тоя форум! Отдели си 2-3ч. само за четене във форума- цени на поддръжка, проблеми, разход и т.н, после вземи един лист и почни да пишеш плюсове и минуси за двете коли и на края сам ще разбереш за какво ти говорим! Един непознат, който се въртеше около входа ми няколко дни с една доста пазена А4 1.8турбо, дойде и ме попита дали съм доволен от колата- съвсем искрено му отговорих, че не виждам причина да не карам и за напред само Алфа без да изпадам в подробности какъв е най-малкото звука на тия коли (щото съм карал и бензинови и дизелови), камоли за удоволствието от карането! Наистина аз лично не си представям как ще седна да избирам м/у а3 и 147, но пък аз имам впечатления от Алфа! Ходя в Ловеч при роднини и ако имам идване скоро ще се постарая да се свържа с теб да видиш колата и да придобиеш по-точна представа, въпреки, че съм дизел!
      147 jtd 115k.c "02 Distinctive

Comment

Колега според мен Алфата е по-скъпата кола за подръжка..., но и по-красива, по-евтина като стартова цена(цена на която ще я купиш 2-ра ръка) , доставя повече кеф, особено по планински пътища със завойчета и ХУБАВ асфалт!

Окачването е супер, смисъл много стабилна по завои итн...НО имай в предвид че ДРУСА много повече от АУДИ А3 (имам опит и с 2-те коли)... Ако в най-лошия случай имаш да сменяш цялата предница си приготви около 800лв за 4-те носача, полиуретанови тампони на стаб.щанга и труда Ако взимаш бензинка и двигателя е така наречената в нашия форум "родилка"....основния ремонт ще ти стъпи около 1800 - 2000лв части + труд...Свещите са около 300лв 8 на брой (Денсо или НЖК).
        Ако взимаш бензинова кола чипването (300лв) не е задължително, но е МНОГО ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО, защото колите с този двигател (Туин СПарк) започват да "вървят" след 3000 оборота....Иначе под 3000 оборота колата е мудна. След чипа, колата тръгва значително по-добре в ниските, а и не "ражда" двигателя при продължително каране с високи обороти на магистрала да речем... Друг много важен момент е, че ТУИН Спарк двигателите са си КАПРИЗНИ на тема МАСЛО!!! Задължително ти трябва качествено масло, а не евтини ментета...и да го проверяваш често на пръчката да не си на минимум....иначе пак отиваш в графата "родилка". Първоначалното ти обслужване също е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - смяна на ремъции, ролки, филтри, водна помпа....(около 400 лв с труда , ако не се лъжа), защото скъсаш ли ремък пак в мотора става "САЛАТА"...

По нашите хубави пътища сложиш ли 17ки джанти (като мен) очаквай в най-скоро време вътре интериора да се разкърца (при преминаване по павета е най-осезаемо).
        Задължително си вземи Алфа с Кожен салон! Това е просто за мен задължителна екстра...Стерео БОСЕ...(много доволно свири, а и имаш вградена фабрично бас каса в багажника). Автопилота е според мен излишен (имам го и не го ползвам)
        Общо взето това се сещам на прима виста...Ако има нещо питай!
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Относно излизането на биелите, всичко зависи от това как е експлоатиран двигателя. Моя двигател нееднократно съм го карал над 6000 оборота в продължение на повече от 40 мин и не ги е извадил отвън( пу, пу) , така че всиА иначе при двигател в преклонна възраст и на преклонни километри ти гарантирам че и на А3 ще му пръсна мотора ако реша и то за не много дълго време.
          Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
          sprint tropheo
          155/1.8
          156/2.0 Selespeed

Comment

Иха искарахте twin spark родилка пак казвам повече от година нищо не съм пипнал от както я имам нито масло нито ремъци ,2,0тс върви много повече от дизела ,без чип бие бмв 320 ,не знам от къде ги измислихте тези неща изскачали им биелите леле леле

Comment

Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщение
              бензин си вземи малко са ти км и няма никъв смисъл още пари за дизел да дадеш отгоре.

Тази максима важи за нова кола от магазина, за втора ръка е точно обратното

Слушай това момче, само полза можеш да имаш, ако някой ме пита за 147 1.6 го пращтам за съвет при него.

Ако искаш да ти кажа и чистосърдечно, ако сега трябва да си сменям колата, нямаше да си купя не Алфа, ами никаква друга, щях да си карам Аудито (то това го прави баща ми сега) и да си кътам парите за нова кола, дизел, малка, градска НОВА...ууу е друг колега с 520 2008г. се хвали 3.9 с 80км разход му дала..., тея пари дето набих в алфата за 2.5г. за чиии, са вярно, но-нова, всички екстри, върви много повече, ама за градско каране...12-14 разход газ...
              Еми ти си гъзар, хем искаш да караш бензинова кола, хем да обикаляш като гламав да носиш полици и да офертираш клиенти из София, така не става На теб ти трябва чисто нова Панда Мултиджет.
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Темата се опитва да се вкара в една позната полемика и ако продължава така ще я заключа.
                Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                sprint tropheo
                155/1.8
                156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                  Темата се опитва да се вкара в една позната полемика и ако продължава така ще я заключа.
                  Надявам се, че поне моите постове са по темата

Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщение
                  Иха искарахте twin spark родилка пак казвам повече от година нищо не съм пипнал от както я имам нито масло нито ремъци ,2,0тс върви много повече от дизела ,без чип бие бмв 320 ,не знам от къде ги измислихте тези неща изскачали им биелите леле леле
                  Не си сменял ремъци и масло изобщо? Правилно ли те разбирам?

Това, че не си сменял масло и ремъци и тн не е много за хвалба. 90% от Туин спарковете вкарани "перфектен нов внос" по горубляне, дупница и тн са си потенциални родилки. Твоята кола да речем е в 10%, които са си ОК...Така, че според мен не подвеждай хората да не си сменят маслото и ремъци, ролки итн след покупката на даден автомобил нов внос от "някъде си" , защото после последиците могат да са много неприятни... Виж, ако купуваш колата от познат или просто и знаеш историята кое кога и какво е сменяно е друга бира... Примерно болестите на дадена кола от форума горе долу се знаят от всички ( хората си пускат теми с проблемите итн)...Аз на моята кола, примерно и пиша абсолютно всяка интервенция по нея в тази тема и съм писал кое колко струва :
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=15262
                  Така един потенциален купувач примерно може да провери какво съм сменил и какво не...и да си направи сметката аджеба колко пари евентуално ще вложи в колата, ако я вземе и тн...
                  Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Както ти казах и в другия форум
                    Алфата е с пъти по хубава от всякъде , но Аудито е по евтино за поддръжка.
                    Но Кеф цена НЯМА

Comment

Само едно от мене - Алфата е автомобил със спортно сърце и душа !!!
                      ALFA 147 1,6 TS 120hp 2002г.

Comment

аз послушах колегата тук и седнах на задника си и разгледах за какво става на въпрос при А3,А4 и 147 и от това което виждам и чета, защото и в ауди форума има тема за ценоразпис, виждам че нещата са ценъта някъде.А3 може да изкряква повече като окачване, но то не е и кой знае какво, в такъв смисъл, че се уточнихме вече, че това си голфче , а аз за гуоуфовете съм малко по-скиптичен, нищо лично към тях нямам, но е много масова тази кола ...
                        147 страда от една А3 от друго ... за А4 не искам да говоря, просто я намесих в сравнението, заради горе-долу по-сходното окачване с 147 (ако се лъжа ме поправете, но и там има носачи) ... та от видяното цените са едни и същи и в общи линии при която и да е кола тези интервенции са от рода на цифра пари и стене без кола ...
                        Не знам как са съединителите на 147 ...
                        Иначе на мен ми трябва по-скоро градска кола, която примерно 3-4 пъти месечно да излиза извън града за по 400 километра ... и това е.
                        Дизел - хубаво, но пък отзивите за родните бензиностанции не е розов ... а и цената е по-висока за кола, а и другото което е нямам гараж и не карам по много по - горе споменах, че правя около 8000 км ... и нямам какво толкова да избивам като пари

Comment

Колега добре си прочел...Ауди А4 и Алфа 147 са с подобно окачване отпред 2 горни(алуминиеви) и 2 долни носача...Факта, че 147 и 156 са 1:1 като окачване трябва да ти говори, че 147-цата хем е по-нисък клас от 156 и А4, хем е със същото окачване...Следователно е много по-добре от Гоуф или А3...., които пък са 1:1 като окачване...От там пък ще си изведеш и другото, че парите които ще даваш за поддръжка ще са реално все едно поддържаш А4 или 156 ( по-висок клас кола) иии общо взето имай предвид, че колкото и да не караш бързо и много Туин Спарка си е един така да се каже "лаком" двигател и ще ти харчи поне 11-12л/100км в София ( за Ловеч не ви знам трафика). Остави колегите, които ще скочат сега да те убеждават, че 2,0 150 коня е много икономичен и гори 8-9л/100 в София итн( тя по книжка НЕ гори толкова, а камо ли кола на 120 000+ км и с наще скапани горива). Все пак не забравяй това е АЛфа и си иска да я вкарваш в обороти, за да върви
                          За дизела не мога нищо да ти кажа, защото не съм имал собствена кола дизел до момента, но нека тук някой с дизелова 147-ца да се изкаже

п.с. Имай в предвид и следното...1,6 туин спарк 120 коня гори колкото 2.0 туин спарк 150коня, но върви по-малко...Следователно моят личен съвет към теб е вземи 2.0 (ако имах възможността да се върна назад във времето и да не прибързвам с избора си...щях да взема 2.0ТС без да се замислям!)
                          Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 17:58.

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от mihailradoslavov Покажи съобщение
                            аз послушах колегата тук и седнах на задника си и разгледах за какво става на въпрос при А3,А4 и 147 и от това което виждам и чета, защото и в ауди форума има тема за ценоразпис, виждам че нещата са ценъта някъде.А3 може да изкряква повече като окачване, но то не е и кой знае какво, в такъв смисъл, че се уточнихме вече, че това си голфче , а аз за гуоуфовете съм малко по-скиптичен, нищо лично към тях нямам, но е много масова тази кола ...
                            147 страда от една А3 от друго ... за А4 не искам да говоря, просто я намесих в сравнението, заради горе-долу по-сходното окачване с 147 (ако се лъжа ме поправете, но и там има носачи) ... та от видяното цените са едни и същи и в общи линии при която и да е кола тези интервенции са от рода на цифра пари и стене без кола ...
                            Не знам как са съединителите на 147 ...
                            Иначе на мен ми трябва по-скоро градска кола, която примерно 3-4 пъти месечно да излиза извън града за по 400 километра ... и това е.
                            Дизел - хубаво, но пък отзивите за родните бензиностанции не е розов ... а и цената е по-висока за кола, а и другото което е нямам гараж и не карам по много по - горе споменах, че правя около 8000 км ... и нямам какво толкова да избивам като пари
                            извинявай, но замислял ли се за Алфа ГТВ???
                            има доста добри ГТВ-та на добра цена, а визията и е много добра, става и за града става и за дълъг път, за двама души е перфектна
                            ето ти едно предложение, което на пръв поглед е доста добро, изпъната алфичка
                            http://cars.bg/u7393

Comment

Ако колегата е семеен ГТВ-то НЕ е неговия Хавтомобил Не, че 147-цата с нейния псевдо багажник е еталон за семейна кола, но все 2 големи сака и 1 щайга с домати може да мушнеш Пък и 4 човека спокойно си се превозват, докато при ГТВ-то отзад е наказание да седиш

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                                Ако колегата е семеен ГТВ-то НЕ е неговия Хавтомобил Не, че 147-цата с нейния псевдо багажник е еталон за семейна кола, но все 2 големи сака и 1 щайга с домати може да мушнеш Пък и 4 човека спокойно си се превозват, докато при ГТВ-то отзад е наказание да седиш
                                Не само ,че е наказание в ГТВ отзад ,ами и багажника е 110 литра което сравнено с 147-цата ,където е 280 си е направо малко.
                                Мен багажника на 147цата ми идва мъничък ,както каза няколко сака и това е,преди седмица ми се наложи да пренасям гумите,то не беше въртене и сукане,сваляне на седалки.
                                Според Мен ГТВ е идеална за 2ра кола,особено лятото,примерно спайдърче,но за семеен автомобил мисля ,че просто не става(лично мнение)
                                Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Working...
                                X